Usia Perkahwinan Kami

ConnectedMoms.com Ticker

30 December, 2010

Yeay! Tahun Baru

Erm... Malaysia menang tuk Piala Suzuki AFF so ESOK istihar cuti.. maybe aku xberblog-ING selama 3 hari sbb melayan karenah anak aku yg byk songeh skrg.. penat nak melayan 'anak bertuah'.. hheheheh.. tp seronok bile dier dah besar.. 2bulan lg cukup laa idup dier 1thn.. xcited tunggu dier 1thn.. kot2 bleh jln dah kot si kenit 2...

New year nie maybe xkemane laa aku.. sbb nak celebrate anniversary parents aku dan nak g kenduri pejan.. pas2 kakak sedara aku wat mkn2 lak.. hoh.. kne laa pegi.. melayan karenah anak aku so.. cuti nie akan ku manfaatkan dgn anak n suami tercinta.. wah... Maybe ini entry last tuk thn nie.. thn depan nyer entri tggu laa minggu depan...

Tuk azam baru.. insyaallah aku akan capaikan.. mudah2an Tuhan beri laa aku dan keluarga petunjuk.. Moga lebih dpt manfaatkan masa aku dgn sebaik2nya.. Jadi Isteri yang baik wat en suami.. wpun en suami selalu ckp aku dah gemok.. mcm mane laa.. perot nie lapo jek.. sbb aku masih BF anak aku 2.. so kat opis akan pam susu.. ptg kang lapo gile melampau... bju2 kurung aku sume dah xmuat.. adus.. aku nak kuruskan badan laaa.. Moga aku dpt jd anak yg baik n bergune wat mama n abah.. juga en suami dpt jadi anak yg baik wat parents dier aka mentua aku. N dpt jadi Umi yg baik n dpt mendidik anaknya dengan sempurna.. Insyaallah...

Dalam pale otak aku nie mcm2 nak wat tuk anak aku.. wpun thn depan adam 1thn tp dah pk school dier sbb umo 4thn aku akan anto dier g school.. bia dier blaja berkawan.. skrg nie nampak sifat kedekut dier 2.. brg dier xleh org lain ambik.. dier akan ngamuk.. erm... byk perancangan aku tuk anak kesayangan kami 2... xpe.. next year aku akan storey.. erm...

Hari dah petang.. jam dah menunjukkan 5.35p.m.. jap lg en suami akan sampai.. nak balik nak tepok amai2 ngn adam.. see u all next year... Happy new year tuk korang semua.. semoga semua yang dihajati terlaksana semua... AMIN....

28 December, 2010

29hb Disember 2010

Hoh... Ari nie besday kwn2 aku iaitu Sheila dan Zarith... Ari nie jgk ade Piala Suzuki Indon lwn Malaysia.. Ri 2 kat bukit jalil, Malaysia menang.. so mesti menang lg laa kt indon nie... Insyaallah.. semlm en suami ajak aku g putrajaya tgk bola.. ngn kengkawannya.. aku nie mls laa mo g sbnrnya.. bising.. panas.. sume ade klu adam wat perangai mcm mane.. adus, aku nie redha jek klu ngikut kehendak suami nie.. selalu dier akan ngikut kehendak aku, so xsalahkan klu aku ikot dier sekali sekala.. tgk laa mcm mane kang.. klu rase mcm xmud nak g.. aku xg laaa.. klu aku bermud nak g.. aku g laaa.. erm... pk nak bwk kete 2 kang.. jauh plak nak parking sbb mesti rmi nyer org nie.. adus.. penin laa pale otak aku nie... hehehhehe.. erm... tgk laa mcm mane kang....


Hoh.. dah nak akhr thn dah nie.. kne ade azam baru nie.. erm... byk benda yg aku nak capai thn depan nie.. xthu laa kesampaian ker x nie... hehhehe... 01.01.11 nie best gak tarikh nie.. nie tarikh annyversary parents aku yg ke 29 thn.. hoh... aku ngn en suami akan wat kejutan tuk dorang nie.. hahahha.. xd laaa kejutan mane pun... beli kek jek... kek pun dah ditempah.. sabtu pagi nie aku anak ambik kek nie kat S2... erm.. xpe laaa.. demi mama n abah tersayang.. aku akan lakukan... hehehhe.. xd sape tahu.. yg tahu aku n en suami jek... hahahha.. nak suprisekan dorang... at same time, aku nak g wedding x-housemate aku... dah laa xdpt nak g kt umah dier kat ktn.. so aku kne laa pegi kat umah hubby dier kat kl... mudah2 an semuanya berjalan ngn lancar.. byk kenduri ri 2.. xpe.. aku redah bwk parents aku g sekali..

Wishlist aku thn depan:
1) Mungkin nak tukar kete... cari kete beso sikit sbb dah ade anak nie susah kete xd bonet... aku n en suami akan survey balik kg nnt.. nak num plat perak.. so kne cari kete kt sane laaa...

2) Nak jual kete Kelisa yg kat kg 2.. senang.. xpyh menangung utang yg byk.. wat susah aku jek..

3) Mungkin jgk nak menambah anak.. klu ade rezeki.. Insyaallah... Sbnrnya fobia nie ade lg. tp en suami sibuk dah nak tambah anak lg.. erm.. ku layankan jek...

4) Nak merenovatekan umah.. nak tukar pagar batu.. umah sebelah 2 busuk.. xtahan aku bau nyer...

5) nak menyediakan keperluan tuk my mikail... mcm2 dlm pale otak aku nie nak wat tuk my mikail...

itu jek kot yg beso2 wat ms skrg nie... klu ade lg mungkin aku akan update.. tp tuk masa skrg nie.. itu laa yg aku nak wat thn depan.. huh.. cepat jek masa berlalu....

27 December, 2010

I'm Married K...!!!!

Setiap pagi aku akan menunggu opis mate aku bukak pintu opis.. i2 lah aktiviti aku hari2... en suami akan anto aku.. pas2 mcm biasa laa.. kiss2 laa sikit kan.. xd laa beria pun aku kiss.. sekadar kiss tuk pegi keje laa.. tp mungkin org2 kat tempat keje aku nie kurang selesa kot memandang kami.. Nak dijadikan cerita.. sebelah opis aku nie hostel pakguard.. pakgat sini dah tua2.. tetiba pagi tadi seorang dr pakgat 2 trn nak kuar laa gamaknya.. aku nie trn moto pas2 salam n kiss laa en suami ku pas2 en suami trs laa nk blah nak g opis dier lak jem kan... mungkin dier nampak aku kiss ngn en suami kot.. dier mula2 senyum pas2 dier tanya aku 'Suami ke?' aku pun jwb 'a'ah', mesti org ingat aku blum kawen.. ayo!!!! dah ade anak 1 beb.. leh ingat aku xkawen lg ker?

Adakah org kurang senang ngn aku? or org xselesa ngn aku? or org xthu yg aku nie dah kawen.. hei beb... I'm Married k.. surat nikah sume ade.. Nak tgk Mari ler tgk.. erm.. xphm laaa... mungkin muke aku nie xmenunjukkan yg aku nie sudah berkahwin kot? owch!!! bby face ker? hahhahaha.. angkat laa bakul sendiri.. xpe.. Aku ngn lelaki yg aku selalu ambik keje n bwk aku kemane2 2 halal ek.. erm.. xphm betol typical org nie.. xpe laaa.. jnji Tuhan tahu.. pape pun aku nak cakp yang aku nie SUDAH BERKAHWIN DAN PUNYA ANAK TERUNA SORANG...

nie gambo aku masa mlm berinai.. aku kurang masukkan gambar mlm berinai... heheh.. tp aku suke ngn gambar nie..

23 December, 2010

Hari nie Besday Adam yg Ke 10bln


Dah 10bln adam skrg, sudah mengenal erti idup.. sudah pandai gelak, sudah pandai membuli ummi dan abahnya.. sudah pandai main.. sudah pandai menangis ketika kne mrh n semasa ummi ngn abah g keje.. sudah pandai meminta mkn.. suke menyemburkan air liur.. pandai main tepuk amai2.. sudah pandai berdiri tanpa jatuh kekadang jth gak.. mcm2 yg aku dpt lihat perkembangan adam.. Hepi menjadi seorang ibu yg dpt melihat anak dier membesar..

Bile tgk dak2 PMR sume dpt 8A.. so aku pun berpesan.. 'Adam nnt kne dpt 8A jgk yea' ... Aku berharap dpt mendidik anak aku dgn lebih baik lg.. Kite sebagai parents nie laaa mencorakkan kain putih ini iaitu 'anak'.. Harap aku ngn en suami dpt didik adam ngn penuh kasih syg.. Harap adam dpt laa dgr ckp ummi n abah.. Ummi n Abah lap u sesangat..

Abah, adam(9th mon) n ummi.. love uols

20 December, 2010

Pemakanan Adam

Hari-hari aku pening dok memikirkan makanan apa yg nak diberikan pada Adam... sbb semakin hari, adam dah xnak makan nasi blender yg aku wat.. setiap hari aku bgn awal tuk siapkan mknan adam.. sbb risokan dier xmakan.. mmg sekarang dier nak berjalan dan sudah mula berdiri ditepi2 meja dan berpaut dikaki2 org... skrg xpyh riso laa klu dier berdiri sbb dier pandai imbang bandan dan duduk... tp yg merisaukan aku sbb dier xmkn... asal aku call mama n tanya 'adam mkn x ma?'. Mesti mama ckp, 'adam xnak mkn la kak? g jumpa doc laa ambik vit'. Bolehkah budak seusia adam ambil vitamin? setahu aku, vitamin leh di ambik masa umo sethn.. adam baru 10bln... hish.... mungkin sbb adam nak berjalan n dier akan kurangkan makan dier tuk meringankan badan dier..

Mungkin jgk sbb hari2 aku akan menyediakan mknan yg sama... nasi + kentang + lauk(lauk nie bersilang2 dengan ikan bilis, ikan, ayam n daging).. agaknya adam dah bosan kot... dulu aku blender nasi adam 2 sampai hancur sbb adam xpandai nak telan nasi berketul2.. dier mesti akan tercekik nyer.. pas2 skrg dh oke sikit sbb adam nak mkn apa yg org mkn.. nasi keras 2 leh laa bg.. tp kne penyet2 sikit bru laa bg.. tp skrg nie adam xnak dah makan nasi keras.. adam suke mkn roti.. biskut (biskut tiger la) pas2 nasi 2 kekadang jek nak.. 2 pun sekali suap jek pas2 dier dah sembur2 mknan 2.. kueh dier suke paling dier suke donut sbb ade manis2 (jgn jd donut da laa yea sayang) hehehhe.. bak kata en suami.. janji dier mkn.. jgn dier xmkn sudah.. riso mknan xd masuk dlm perot.. berak pun dh kurang.. 2 yg wat aku tkt nie... pasnie aku nak search dlm tenet mknan bayi..

p/s: xpe adam.. adam nak cepat jln kan.. sbb 2 laa kurang mkn.. bak kata dlm buku wardina ' kalau dier lapar, dier akan mkn jgk... mudah2an adam mkn yea pas dah dpt kaki...

19 December, 2010

Bicycle Adam

Hari sabtu lepas dah petang aku, en suami dan adam kuar.. tujuannya tuk mkn sbb kat umah stok mknan dah xd.. pegi laa Giant Nilai tuk mkn.. makan kat Ayam Penyet Api.. leh tahan laa sedapnya.. sampai sengkak laa perot laki bini nie.. pas mkn 2 masuk laa dlm Giant jap sbb nak beli adiah anak bos en suami sbb cadangnya nak g besday party mlm 2.. 2 laa yg xkuar.. so aku ngn en suami pun beria laa pegi beli adiah 2.. pas2 en suami ajak beli basikal adam.. Kat Giant 2 mhl.. so kitorang dah lame survey dah.. yg murah 2 kat kedai cina kat dengkil.. sbb setiap kali kuar mesti tgk basikal adam.. mahal gile laaa.. dah laa masalah kewangan melantun2.. huhuh.. sbb masalah kewangan jgk laa yg wat aku rase bersalah sbb xdpt nak g wedding exhousemate nie.. adus... mls laa nak pk.. sbb wat rese sedih jek... pas2 aku n en suami g laa ke dengkil 2.. ingat nak bertanya jek.. last2 terbeli sbb murah gile.. bile ditawar2.. dpt rm90. Murahkan... 2 yg kami rembat 2... pasal anak, masalah kewangan nie ditolak tepi.. waduh.. waduh.. xpe la.. Demi adam.. aku n en suami sangup wat apa saje... klu org dah alami, dier akan tahu apa yg aku rase... tp xpe laa.. nak wat mcm mane... pas beli beskal 2 kami pun balik laa umah bersiap tuk pegi besday party 2.. sempat laaa bwk adam jenjln ngn beskal baru dier nie.. heheh.. syok jgk... heheheh.. melayan anak main beskal... At last, aku ngn en suami xjd nak pegi umah bos en suami 2 sbb xd member katanya.. so aku ngn en suami bersama adam pegi alamanda membeli belah... melekat jgk laa brg adam.. heheheh.. Anak.. Anak... Kopak duit ummi ngn abah nie...


Adam masa kat kedai Basikal.. Tggu abah lame sgt tanya psl basikal abah.. adam dah kebosanan...

Hari Ahad plak, aku ade jemputan kawen kat umah mama.. kwn mama ajak.. anak2 dier 2 kwn2 aku jgk... aku laa jgk sbb dah bg kad kan.. tp adiah xbwk.. just bg wit jek laa.. En suami aku nie ade treasure hunt kat putrajaya.. Mula dier call ckp xdpt nak pg.. sbb lmbat abes.. last2.. dier call ckp otw nak balik dah.. huh, aku pun dengan pantas siap laa.. sbb mama dah bebel2.. suh cepat.. aku nie.. kelam kabut.. mane dan jek laa..

Pas2 pegi kenduri kawin 2, adik ajak lak pegi tesco extra baru kat semban 2.. mulanya mls nak pegi sbb aku nie kan ade masalah kewangan pas2 tambah lg yg en suami nie penat sbb baru balik dr treasure hunt.. last2 en suami kata boleh jek.. so pas balik 2, terus laa kami g semban 2 (kat opis lame aku nie)
Ummi n Adam depan farmasi kat tesco extra.. sume tgk adam ngn basikal.. hehehheh..

Ummi n Adam

Adam excited nie..

Sibuk tgk tokwan ngn wan dier.. hehehhe

15 December, 2010

ICEROOM NILAI

Hajat nak pegi ICEROOM nie dah lme cume kewangan n kesempatan 2 xd.. selalu kami balik keje jek lepak kat umah.. xd dah kuar2.. dah lme dah xkuar... lg laa adam tido seawal 8p.m n aku selewat 10p.m, klu x aku akan mengantuk bgn pagi.. hahahha..

Memandangkan aku penat balik keje, aku xselalu laa masak sbb melayan karenah adam nie yg wat aku letih tp seronok.. hahahha.. so smlm en suami nak blanja mkn dominos.. tp aku xnak, aku teringat nak mkn kt ICEROOM.. gile byk aiskrimnya.. sampai sengkak laa perot kami suami isteri.. anak aku, aku bg jgk mkn mee n aiskrim.. suke beno ngn ais krim 2.. aku xd laa bg aiskrimnya.. tp yg krim2 tepinya 2.. heheh.. sedap jek... aku bg laa adam.. rase msm2 manis.. sedap laaa.. adam pun mkn byk jgk laa.. hehehhe.. xpe laaa.. sbbkan teringin punyer pasal.. aku pun bedal laa tmbah plak balik keje tgh kelaparan.. huh, mkn tanpa menhiraukan kepanasan mknan 2 ngn anak yg sedang melihat aiskrim 2.. hehehehhe.. dah kenyang bru laa bg anak mkn... hahhaha.. tp sbnrnya, sambil mkn, sambil bg anak mkn.. so 5* for ICEROOM.. sedap wo.. nnt leh mkn lg...

Nie makanan UMMI

Nie Makanan Abah

Nie Aiskrim Ummi.. Sedap sehingga menjilat jari.. adam mkn yg tepi2 2...

Nie Aiskrim Abah... sedap jgk.. perasa kacang...

P/S: Hari nie nak ajak en suami mkn MC'D sbb ade burge PROSPERITY... wa... teringat masa nak bersalin teringin gile mkn burge nie.. bestnya klu dpt mkn nie.. waaaa....

Adam Dibuli oleh abahnya

Al-kisahnya... aku nak mandi.. pas2 en suami yang sibuk nak memasak kat dapur.. aku tggu laa kejap sbb adam xd org nak jaga.. kang dier pun bertukang kat dapur ngn abah dier.. sib masak simple jek sbb mak mentua baru dtg kan.. so ade laa bekalan tuk kami ber3... so aku akan rotate laa mknan 2.. tp hari 2 en suami gorengkan nasi lebih.. membazirkan.. so aku pun bedal jek laa.. en suami wat.. sedap gak laaa.. byk telor.. pas2 sayur2 yg lebih2 2 campur laa sekali.. so masaknya kejap jek laaa.. pas2 tggu en suami aku nie solat.. dah solat aku pun ckp laa nak mandi.. pas2 en suami nak ikot sekali.. aku pun mcm pelik laa.. jgn salah sangka ek... kami xnak adam nangis klu aku jek naik atas.. so ber3 laa naik bilik... tujuannya nak tunggu aku mandi... hahahah.. xpe laaa.. nak wat mcm mane kan.. adam nie klu xd aku, mesti melalak..

Aku nie sempat cuci toilet lg.. sbb en suami dah bising ckp toilet aku 2 dah kotor.. memandangkan aku nie xleh semayang.. aku pun ambik laa kesempatan ini tuk cuci toilet.. tgh syok cuci toilet en suami pun jerit.. xpyh laa cuci toilet sbb dier dah lapo.. tp apa aku kesah.. aku wat jgk.. sbb dah wat kan.. xkan laa nak tglkan separuh jln lak... aku wat laaa.. pas2 en suami jerit lg suh tgk adam.. aku pun tgk laaa. aku terkejut sbb anak aku diperlakukan sebegini.. bak kata k ngah adam diperkotak-katikkan.. en suami ckp dier sempat ambik gambar sikit... tp gambarnya byk goyang2.. sbb adam nie bkn reti dok diam.. jd ini jek laa sempat aku tgk dlm hp aku nie..

My Hero

P/S: sian anak ummi sbb kne buli ngan abah.. xpe2 nnt kite buli abah balik yea bucuk... muah.. love uols...

13 December, 2010

Hujung Minggu

Hujung minggu nie xd laa wat pe pun.. mengabiskan masa bersama famili en suami aka mentua yg dtg ke umah kami di nilai... sonok laa sbb 3hari stay nilai.. senin aku keje, en suami yg xkeje.. adam pun xanto umah mama.. bia dier dok ngn maktok dier..

Sampai ri jumaat kul 9lebih mlm. aku ngn en suami plak merayau2 g cri pampers adam ngn mencari mknan tuk mengisi perot kami yg dah lapa sgt.... so aku pun sampai umah dah mlm.. mencari pampers adam dr kuarters KLIA sampai laa ke nilai.. last2 beli kat nilai.. murah sikit.. tp sbnrnya dah naik harga dah.. dulu rm31.50. skrg dah rm32.50. adam masih pki saiz M lg... so klu pki yg nie dpt la tahan sampai 2bln.. jimat sikit sbb huggies nie tahan lame.. klu dah betok2 padat bru laa dier bocor... hehhehe..

Hari Sabtu aku ngn en suami serta famili g laa ke ikea.. saje2.. jln2.. mencari angin... asyik2 bwk pegi nilai3 jek.. so aku ajak laa pg ke ikea lak.. xd laa byk sgt sopink nyer sbb kump duit nak g kenduri eton nie.. kopak gak laa nie.. tp xpe laaa.. nak jln nyer pasalkan... heheheh.. bile pk2 mls gak aku nak g.. tp xper laaa.. thn depan xd dah g memane.. hehehhe.. kump duit lak.. hehehhe..

Hari ahad lak aku g nilai 3.. sbb mak mentua nak cri kain.. sempat laa aku beli kasut adam.. saje2 gedix belikan kasut dier (*gambar kasut adam xd laaa..) erm.. suke aku membeli kasut2 adam nie.. comel2!!!... klu ade anak pompuan xthu laa mcm mane aku agaknya.. heheheh..

Hari isnin aku keje n en suami bwk abg dier pg kedai basikal kat bangsar... abg ipar 2 mmg nak pegi kedai basikal sbnrnya.. cuma xberkesempatan jek.. smlm ade masa, dier g laa ngn en suami... pas magrib keluarga mentua balik ipoh.. aku pun ape lg.. operasi mengemas umah dan wat mknan adam..

09 December, 2010

ERTI......

Hari nie FIL nak dtg umah... mak n abah mentua n abang n akak ipar dtg ke rumah kami.. sbb pada jangkaannya kami xbalik ipoh bulan nie.. sbb nak pegi ganu n nak g kenduri pejan.. harap2 semuanya berjln dgn lancar la.. xpe laa.. semua ini takdir dan rezeki yg diberikan dari Tuhan.. aku redha seadanya pe yang telah Kau berikan pada ku.

Erm.. entah laa..bile pk pasal duit wat aku sakit pale.. aku jadi runsing... aku pun xthu laaa.. nape laa aku leh jadi mcm nie.. sbb 2 aku suke en suami yg pgg semua duit... bia dier yg pk.. aku mls nak pk.. tp sejak keje ditempat baru nie, duit aku manage sendiri.. wat aku runsing.. cukup ker sampai ujung bulan nie... sbb byk sgt event sejak 2menjak nie... xpe laa.. bkn selalu pun.. kekadang jek duit aku berabis mcm nie... hheheheh.. tp tempat keje baru nie, baru 2bln aku idup.. bru 2bln laa aku gaji on time.. sbb sebelum nie gaji aku xd laa ontime.. kekadang 2bln sekali belum tentu dpt... 2 wat aku jd runsing.. sume mengharapkan gaji en suami.. sampai kering kontang duit en suami.. sian suami ku.. xpe laaa.. sbb sayangkan isteri en suami bekorban.. keje baru nie pun en suami yg carikan.. tahu2 jek pgl interview.. aku pun rase mcm nak pegi jek.. aku pun pegi laaa.. rase mcm nak pegi.. rezeki suami aku yg berusaha dan anak aku, dpt laa keje nie... alhamdulillah laaa... gaji pun oke wpn xd allowance sbb dok opis jek wat design kan... main dgn autocad (jd terer aku ngn autocad nie). xpe laa.. bile pk, mls nak keje.. tp nak menambah pendapatan keluarga kan.. aku gagahkan jua laa nak bekerja.. xpe laaa.. aku redha ngn ketentuannya...

Nie mcm cite kesedihan.. hahhah... aku nie pk kan org yang keje pas2 berenti2.. mcm mane.. idup nak mewah.. pakai kete, pakai moto.. tp keje jek berenti... punyer susah laa nak dpt keje pas2 sesenang ati nak benti plak.. waduh2.. blum bekeluarga oke laa.. klu dah beranak pinak mcm mane plak kan.. kesian kat anak bini.. sib baik laa en suami ku nie org yg bertanggungjawab.. bia xmkn kat opis... sbb nak senangkan isteri dan anak... huh! zaman skrg ni sumenya duit.. masuk toilet pun duit... klu yg free 2 beratur plak org nye... mcm mane... skrg nie lg laa minyak, gas, gule naik lg... harga air pun dah naik sbbkan gule naik.. hoh.. pe laa... 2 laa org ckp, duit segala2nya.. hoh.. nak berjln pun pk kan duit.. cukup ker duit nie? sampai ujung bulan.. waduh2!!! 2 yg wat aku sakit pale bile pk kan nya.. xpe laaa..

Xpe laa... aku pk kan anak aku jek sekarang my mikail... semuanya my mikail nyer.. rezeki 2 dtg sbb ade my mikail.. klu x, xkan Tuhan 2 beri anak(rezeki) pada aku n en suami.. papepun berabih n usaha untuk rumahtangga n kesenang sekeluarga.. bak kata en suami "bia lambat naik. jadi lambat turun".. pape yg kite wat bia laa diredhai Tuhan, ibubapa dan keluarga.. Hidup umpama roda.. pe yg kite wat semuanya akan mendapat habuan dan ade hikmahnya... baru laa tahu erti idup yg sebenar.. time kasih wat en suami yg sentiasa memberi semangat dan mama abah yg selalu membantu dikala susah.. Uols adalah tulang belakang...

07 December, 2010

$$$$=????

Isk.. isk.. wpun cuti 1hari.. aku terperok kat umah sbb xd duit mo kuar.. xd duit nak g jenjln.. mama ajak kuar pun aku mls nak ikot.. sbb aku xd wang.. aku nie menunggu gaji aku yg dijanji kan minggu nie.. aku nak byo segala utang piutang aku.. tensen jadinya... bile pk duit jek aku jd sakit pale sgt.. ingat keje tempat baru nie oke.. tp oke laa dr kt tempat lame...
Aku nie berharap laa.. dlm minggu nie dpt laa gaji.. aku nak wat mcm mane kan.. kekadang pk nasib aku jek.. xpena pun bertuah.. aku sedih bile memikirkan kan.. dlm hati nie tuhan jek yang tahu pe yg aku rase.. aku nak wat mcm mane.. aku jek yg boleh mengubahnya.. sempena thn baru nie.. aku akan berusaha mengubah nasib diri aku.. insyaallah semuanya akan berjln dgn baik buat suami tercinta dan anak tersayang.. wat eva it is... i'll do for my family...

Skrg, aku nak bercerita pasal anak aku smlm.. perkh... my mikail skrg makin lasak.. n xlarat diwatnya aku ngn en suami melayan.. nak suh tido pun susah.. main jek yg dier tahu... fenin aku.. 2 xthu lg klu dier dah pandai jln.. dah pandai jln lg semak laa umah aku 2.. mo wat mcm mane.. anak yg sedang membesar bersama kasih sayang... heheheh... xpe.. aku ngn en suami melayan jek karenah anak aku nie... anak aku nie bgn awal.. n tido mlm pun awal.. tp mlm td kne paksa tido sbb dah xlarat nak layan dier dah.. hehehhe.. walau mcm mane pun we love u, mikail..

Semlm seharian aku masak untuk en suami aku.. dr pagi hingga laa ke mlm... wpun aku masak simple.. tp nampak en suami berselera jek.. ke dier ambik hati.. en suami suke ckp kat aku, 'klu isteri masak xsedap pun, si suami mesti ckp sedap' hehehhe.. harap2 laa aku xmcm 2 kan.. harap laa aku masak 2 sedap jek bg dier.. sowey sayang if saye msk xsedap... aku akan cube mengenyangkan perot en suami aku.. erm... hari nie nak masak pe laaa.. bia en suami pk laaa.. hehehhe... I LOVE U SO MUCH...

05 December, 2010

Hari Sabtu

Hari Sabtu ri 2 aku berjln2 bersama en suami dan my mikail.. sbnrnya tujuan asal nak bwk my mikail pg tgk lampu2 kat I-City.. Aku gerak dr umah pun dah lambat..p k ingin membawa mama n abah aku.. tapi dorang xnak pg plak.. penat katanya.. pas2 mama ckp adik aku yg nak ikot.. aku ingatkan die betol2 laa nak ikot... sampai umah mama, ambik adik, trs gerak.. g tgk pameran kucing.. gile jap aku tgk kucing2 yg sgt gebu2.. besar my mikail pun ade.. perkh.. comel sgt... tp 2 bkn pameran... tp mcm pertandingan kucing laa... tp sonok laaa.. masuk kene byo rm5/person.. xpe laa.. dah sampai nyer pasal.. aku tgk jek laa... nak wat mcm mane.... wpun blum gaji lg.. en suami laa terpaksa mensponser kami nie... hahahah.. kejap jek tgk pameran kucing 2... pas2 trs gerak.. anto adik g erl.. biasa laa adik.. dier nak kuar jek klu ngn kitorang.. xpe laa.. bia jek laa... nnt mama tahu laa nak ajar dier.. hehehhe..

Pas2 kmi melilau plak mencari sarung tgn en suami.. nak pegi jambori tp sarung tgn basikal dier ilang sebelah.. katanya, nak suh cri beli bru laa 2.. pegi laa rodalink kat putrajaya... tp xkenan katanya.. cri laa plak kat bangi.. pas2 katanya org 2 kerek.. last2 pegi bangsar.. akhirnya jumpa jgk laa... sbb nak murah2.. payah betol klu berkira nie.. hahahha.. tp xpe laa.. bgs gak.. dpt laa kump duit.. hahhaah...

Akhir sekali kami pegi ke tujuan asal kami.. nak pegi I-City... ms kat kl lg.. aku tgk cuaca mcm xmenizinkan.. so aku ckp ngn en suami... xpyh laa pegi... sbb nampak mcm nak ujan.. pas2 en suami sibuk call boss dier yg dok shah alam... katanya bru lepas benti ujan.. pas2 kami pun pegi laa.. mula2 mcm xujan.. mcm renyai2 jek.. dah separuh jln.. tgk my mikail mcm kelaparan.. pas2 ujan semakin lebat.. aku pun ajak en suami balik sbb sian kat my mikail.. xpe laa lain kali leh pegi laagi.. kuar dr I-City 2 mmg laa ujan lebat... nasib baik balik.. singgah mkn kat kedai 'MAK', kedai nie aku selalu beli masa aku blaja di shah alam dulu.. en suami pun suke.. mcm biasa laa.. air xpyh byo.. hehehe... kenyang laa aku...

En. suami nak pegi ulu bernam pagi2 2.. kami pun balik dah lewat sbb ambik adik kat kl.. en suami dah bising.. penat katanya... sian lak aku.. sampai umah 12.30, kul 1.30 dan nak gerak pegi ulu bernam dah.. sian lak kat en suami... dier balik pas jambori 2 pun dah ptg sbb kl jem, ade byk roblok yg demontrasi kt kl semlm.. balik umah en suami tido xingat... sian dier aku tgk.. hari nie keje 1hari.. esok dah nak cuti.. leh laa rehat dirumah.. mlm nie ade kenduri kat kg baru.. mama nak pegi.. so, sampai lambat laa ke kg baru nnt.. adus.. sib baik selasa cuti...

My Mikail n his Abah

My Mikail n His Ummi

P/S: xd org nak ambik gambo kami, so terpaksa laa bergilir2 ngn en suami ambik gambar ngn kesayangan kami nie.. We Love U, Mikail

02 December, 2010

Adam.. Adam...

hoh, semlm selepas balik keje ambik adam kat umah mama.. pas2 balik, aku nak mandi adam da stat merengek2.. aku biakan dier ngn abah dier.. klu aku lyn xmandi n semayang laa aku.. baik laa aku semayang n mandi, bia en suami yg jg adam. en suami smyg kejap jek.. pas settle sume keje aku, aku pun trn nak wat puree adam.. pas2 dier dah merengek2 suh aku angkat.. aku bia kan jek.. dier berdiri2 kat kaki aku.. itu lah adam.. aku bg buah pear sebiji.. dier dok main ngn buah 2.. aku setle potong buah sume, aku biakan atas dapur.. sambil2 main ngn adam 2, aku tgk2 laa buah adam 2.. hehhehe... ini laaa aksi adam yg sedang membuli aku.. adam suke isap muke ummi dier nie.. abes basah2 muke aku.. klu kne marah pun dier pandai minx maaf balik.. dier akan g kat kite n cium tp cium dier 2 mcm nk mkn org. heheh.. adam.. adam.. itu laa peel anak aku skrg.. klu org jerit.. dier pun nak jerit.. dah pandai wat decak2 mulut 2.. xthu laa mane dier blaja.. cepat blaja adam nie... sumenya dier ikot org

adam skrg kurang nak mkn mknan yg aku masak.. aku pun xthu.. tp mama suapkan jek dier mkn.. aku bekalkan jgk buah.. nmpak gaya adam suke buah yg manis2.. yg masam2 dier xnak.. tp klu ngn aku mesti dier xnak mkn.. nape laa.. aku selalu runsing ngn adam nie.. riso dier lapo.. org ckp, klu anak BF dier mmg kurang nak mkn... ye ker? mungkin laa.. klu sabtu ahad 2 adam kurang nak mkn sbb asyik berkepit jek ngn aku.. mkn mknan ringan mcm roti ngn biskut 2 dier suke laaa... hoh.. runsing aku jdnya.. xpe.. xpe.. mudah2an ade laa yg wat adam suke mkn.. heheheh...

nie aksi adam buli ummi dier.. maaf laa.. gamba pki BB nie kabur sikit

28 November, 2010

Wedding Eton....


Eton dan Atul

Buat kawan baikku.. selamat menjadi ahli kelab yea.. hehehhe.. permulaan perjalanan aku tuk pergi ke majlis perkahwinan kwn baikku ini. aku balik singgah ke rumah mak mentua di ipoh.. sampai jek kat ipoh kul 1.00a.m.. en suami bawak slow jek.. pas2 aku pegi mkn la. lapo beno rasenya balik keje ri 2... bantai mee bandung muar kat bangi tambah lg satay kajang.. melahap laa aku.. heheheh... mmg kelam kabut rasenya sbb en suami baru balik dr kursus 3hari.. penatnya, jgn ckp laa.. sampai umah mak mentua, masak laaa puree adam.. supaya senang nak bawak esok.. kul 2.00a.m aku baru laa tido.. perjlnan ke penang esok adalah pukul 9.00 a.m..

Ke Esokkan harinya aku bgn kul 7.00a.m, 2 pun mak mentua kejut sbb dier dah nak balik kampung kutip sawit.. aku bgn terus siap2kan brg nak pegi n iron baju sume.. pas2 adam bgn suapkan dier mkn dulu supaya dier xlapo.. jam pun dah menunjukkan pukul 8.00a.m.. aku pun bergegas laa nak siapkan adam.. kejut en suami tolong jaga adam sementra aku menyiapkan mandian adam.. al-maklum la.. adam xleh mandi air sejuk.. tkt paru2 dier ade jangkitan lagi sbb mandikan air sejuk.. aku pun pe lg.. mandikan dier ngn air panas laa... dah siapkan adam... suh lg en suami jaga adam, aku pun mandi... siap2.. dah siap suh plak en suami pegi mandi n siap... jam dah menunjukkan kul9.00a.m. halamak.. dah lambat laa plak sbb xthu jln nak ke penang nie.. sbb xthu rumah kawan baikku nie di mane.. pas2 kami bergerak laa ke penang dlm kul 9.30a.m.

Perjalanan memakan masa 2jam jgk laa.. xd laa jauh beno.. aku sampai kul11.30a.m. awal beno... sian en suami n adam menunggu.. dah laa panas gile.. aku pun jumpa laa kwn2 yg lain... si pengantin nie dier pg bersiap kt tempat lain.. so aku jumpa pas dier bersiap laa.. bwk laa adam.. en suami tunggu laa.. dier xkesah sgt sbb si pengantin nie baik jgk ngn dier.. hehehhe

Syela, Eton n Atul

Akhirnya, kul 3p.m aku dpt laa bergambar ngn dier.. wpun dlm keadaan kelam-kabut.. aku pun jd pening.. aku ambik laa gambar bersama mereka2 yg baik dgn aku..
Buat Eton dan Suami;
"Eton, jadi laa ister yg soleh serta mendengar kata.. harap eton berbahagia selamanya.. yg lepas bia laa lepas, yg baru nie kite kne tempuh.. selamat menjalani hari2 dan kehidupan yg baru.. k atul sayang eton sesangat..."

24 November, 2010

Malas

Malas betol nak update blog nie.. nie pun curi2 masa sbb letih laa tgk autocad byk sgt... adus.. keje skrg nie kan byk mengadap komputer... xd laa mcm keje dl.. byk ber fesbuk-ing n ber blog-ing... hahhaha.. ikut cara dak2 sekarang ckp..

aku dah lame xcerita pasal anak aku.. 3 hari nie, abah dier g kursus kat melaka.. so dier asyik merengek jek sbb xdpt nak main ngn abah dier... nak pegi keje td pun dier xnak ngn tokwan dier.. aku terpaksa laa dukung dier, sambil masak bubur dier.. adus... abah dier nie pun lme beno g kursus.. xpe laaa... esok dier dah balik.. waa.. cepat laaa balik wahai suami ku... Adam skrg dah pandai semuanya.. dah pandai merangkak(tapi kaki sebelah jek yg dier gunakan, sebelah lg mengampu jek), lek duduk, hanya leh pangil 'abah' jek.. 'ummi' xd pun.. xpe laa.. xlme lg leh laa panggil 'ummi', tgh belajar berdiri (kepala abes berbenjol2 sbb jatuh, konon dah leh berdiri, suke lepas tgn), gig pun dah tumbuh 2 batang kat bawah.. bak kata wan dier, mcm doremon.. hehehhehe.. suke menangis tunjuk gigi dier yg 2batang 2. nak beli berus gigi.. tp dier kecik lg.. mane laa reti nak buang ubat gigi... hehehhe.. setiap hari pegi keje, mesti rindu ngn dak kecik 2.. rase nak cepat balik jek.. hoh... 'ummi rindu adam'..

skrg nie byk betol org kawen... xthu mane 1 nak g.. dah laa jauh2.. bengkok aku.. tp sib baik keje baru nie gaji on time.. dpt laa aku berjalan2 bwk adam.. klu x memanjang xcukup duit nyer.. hoh! nak tggu aku kompem.. naik gaji dpt laa aku tukar Grand Livina (GL)... target aku thn depan nie.. aku akan buktikan pada semua.. heheheh (gelak jahat).. sejak ade anak nie.. bonet penuh jek.. thu2 jek laa bonet MYVI 2 mcm mane kan.. klu balik kg jek, xd sape yg leh menumpang kami.. penoh beno.. hahhahaha.. xpe.. dah ade GL nnt aku leh bwk mama, abah, mak mentua ngn abah mentua.. heheh.. doakan laa yea... xpe.. usaha tangga kejayaan.. nak tggu jgk suami aku sah jawatan.. mesti lg kayo kami... hahahha... seronok idup sekarang.. hidup bertambah sempurna ngn kehadiran cahaya mata pengerang jantung aku dan suami yg menambahkan keceriaan dlm idup kami.. we love u adam....

13 October, 2010

Kembali aktif....

Sejak-sejak dah tukar keje nie, bz sikit laa.. sbb taknak tangguhkan keje lagi mcm di opis lame... aku dah keje kat tempat baru nie baru 2minggu.. so, my 1st impression... oke laaa.. officemate pun oke.. wpun keje kat kompani cine.. tp bos aku baik.. janji siapkan kerja2 yg telah di berikan, dier pun oke laaa... xpna keje di tempat yg facilities diberi.. aku jd 'perak' laa... bkn negeri perak yea... tp mcm org xthu benda.. sumenya di beri.. pencil, pen, stapler, magic kolor, calculation pad.. sume yg aku mintak mesti dpt laa kot.. tp 2 laaa... aku pun jadi terkasima sekejap(perkh.. ayat skema) tp xpe la.. janji keje aku berbaloi ngn gaji aku disini... wahhaahhaha... aku suke.. harap aku dapat laa disini lme.. aku suke bekerja disini... rezeki anak aku, adam... mudah2an...

nasib baik laaa, aku keje sini ade sorang lg engineer pompuan melayu terakhir (wah, terakhir ker) hahahha.. wpun title aku keje di sini sbg 'assitant desinger engineer' tp aku wat keje2 engineer.. keje aku dok opis jek.. best sikit laa.. lgpun aku mmg suke dok opis dr kuar... aku blaja autocad.. wpun aku dh thu basic sikit2 cuma aku gilapkan lg bakat itu... wakakakak... xpe laa janji aku dpt blaja wat keje ngn lebih tersusun...

hari2 aku pegi ngn en suami ku naik FZ.. merempit laa aku laki bini nie... hahahha... org mesti xcaya yang aku dah ade laki n anak... hahahhaha... anak aku tgk ummi dier pakai helmet pun dier pelik... hari2 dier tgk aku n en suami nek moto sesama... jadual kami pun dah berubah... aku akan bgn seawal 5.45a.m tuk siapkan diri n mknan anak.. pas2 sam2 naik kete ke umah mama plak... kne sampai umah mama kul7a.m. FZ parking kt umah mama.. ambik moto, trs pg keje.. sampai opis dlm kul 7.45a.m... aku bekfas laa ngn en suami ku ini smpai kul 8.00a.m. en suami ku akan gerak pg ke opis dier plak... sib baik laa opis aku xjauh ngn opis en suami... tp opis en suami ku ini jem.. mkn ms jgk laa nak sampai... hahahha... time balik sama ngn en suami.. sbb en suami tkr waktu keje.. masuk kul8.30a.m... dpt jumpa adam kul 6.45p.m.. itu laa rutin aku hari2 bekerja...

12 July, 2010

Adam Bercakap

video

Huh.. teruja dgr adam bercakap sepanjang perjalan pulang dr umah mama ke umah nilai.. sampai tergelak2 aku mendengarnya.. xthu laa pe yang cuba adam nak gtau aku.. nie je yg dpt aku rakamkan tuk tontonan sume.. aku balik tunjuk kat hubby.. hubby pun gelak2 tgk adam.. suke sgt berckp pas2 memain air liur dier.. klu tumpu sgt tgk sesuatu 2, mcm air ujan laa trn air liur dier 2.. xthu la nak wat mcm mane nak ilangkan lelehan air liur 2..

06 June, 2010

Rindu Adam

Setiap hari.. setiap saat.. aku sgt merindui bdk nie... rase xnak lepaskan die.. pegi keje, rase sayu jek ati nak tinggalkan dier.. balik keje rase xsabar nak nak balik jumpa anak kesayangan ku ini.. xpe laa... janji dier ttp dihatiku ini.. xpe laa.. pe leh wat kan..

Hari ini... xsabar nak menunggu 5.30pm... balik, jumpa anak kesayangan ku ini.. Ummi dan Abah sayang adam sgt2...

03 June, 2010

Pocoyo tuk Ngah

Nie laa yang abg ngah aku suke tgk... hubby suke pgl poyoco.. terbalik.. hahhaha

25 May, 2010

Holiday di Kuantan...

Dari hari jumaat memikirkan ujung minggu mo pegi mane... last2 aku pun memujuk Hubby g jumpa eton.. sbbkan aku xdpt dtg engagement dier.. best fren aku masa degree 2.. 2 yang ralat sgt xdpt g.. sbb dier dtg engagement n wedding aku.. siap tido kat umah lg.. sedih laa xdpt pg hari2 bersejarah dier 2.. xpe laa.. nnt dier kawin aku 3beranak akan berkampung di Penang k..

Last2.. xdpt laa aku jumpa eton ri sabtu 2.. aku ajak eton g kuantan.. eton plak bz jek ngn keje dier... memanjang bz dak pompuan 2.. hahahah.. aku pun meneruskan perjlnan ke kuantan laa... sampai jek Hubby ajak g tepi pantai.. aku pun bwk laa dier ke Teluk Cempedak (TC)... nak bwk ke tmn gelora aku sudah lupe jlnnya.. hahahah... last2 ini laa gamba kami.. xleh nak ambik 3 orang sbb xd org nak ambikkan..

Adam n Abah

Adam n Ummi

Adam seronok tgk laut.. tergelak2 dier.. Nak ambik gambar pun kne paksa pandang kamera.. ini laa hasilnya.. xpe laa.. janji leh ambik gambarnya.. xthu laa dah besar nnt, bwk je tepi pantai, ajak main air.. aduh!!!!.

Pas je g TC, aku g cari hotel.. cam biasa laa.. pelanggan tetap laa di Shahzan Inn.. Sib baik Hubby nak.. klu tak sibuk nak hotel tepi pantai.. yg kat sebelah TC 2 mhl nak mampus.. xjadi laa.. masa park kete 2, ternampak laa kete maya, officemate aku.. aku pun msg dier xberbls.. ms nak kuar2 kan brg2 2 nampak ayah maya nie, aku pun tgur laa.. rupa2nya maya g mandi kat pool.. aku naik laa g sergah dier, dier pun terkejut tgk aku ade situ.. hahahah.. borak jap, aku trs naik kat bilik.. penat..

Aku call pejan, dier tgh jg exam.. so dier call ajak aku kuar minum2.. mkn laa karipap ngn popia.. pas2 dier bwk aku g umah famili dier.. lme jgk laa kat umah dier 2.. sampai lepas magrib.. pas2 dier bwk aku g East Coast Mall.. xpna jln kat sane.. sbb bru wat kan.. pas2 balik laa hotel... dah penat sgt ms 2.. adam pun dah letin.. ingat nak g pasar mlm pun xjd.. sbb kesian kat adam.. xpe laa... lain kali leh g lg...

Keesokkan harinya aku balik laa.. niat mmg nak jumpa eton 2 tercapai... jumpa laa.. sampai nak ke ptg.. balik dr termerloh 2, ajak Hubby g Bukit Ting
gi tp bile dah nak sampai, aku mls plak.. tgk adam mcm kepenatan.. aku pun penat, sakit tgn2 nie.. sbb adam dah berat.. perkh.. sampai umah berkemas, pas2 aku pun trs tido.. sian kat adam.. penat 2....

13 May, 2010

sayang jgk suami aku kan...

Sayang jugak aku n suami aku... punya laa pujuk sampai dpt.. hehheheh... sedih gak klu xdpt.. benda nie kawan aku yang perkenalkan pada aku.. klu x aku pki yang biasa, yg manual punyer jenama pureen.. tp setelah kawan aku perkenalkan, aku trs berminat.. sbb penat laa nak wat manual... sehari sekali jek aku wat... hehhehe.. dpt benda nie 2x sehari aku dpt.. hehhehe...

Nak dijadikan cerita, aku g laa midvalley, terjumpa laa mom n bby fair.. mcm tahu2 jek.. so aku pun g laa.. mmg byk laa brg bby... gile juling mata aku tgk... bukan leh tgk pun brg bby nie.. hubby pening jgk tgk aku.. benda yang aku nak sgt ms 2, benda atas nie laa.. aku pujuk laa hubby minx benda nie.. ceh.. xdpt laa ms 2 jgk.. ade jgk jenama lain.. tp mhl2 belaka.. perkh.. aku balik umah ngn muka yg monyok n hati yg kecewa.. xpe laa... balik kne bebel gak laa ngn suami ku.. tp aku pujuk jgk...

At last.. balik keje ri senin 2, aku tgk xd pape pun.. pas2, hubby wat suprise bg aku benda atas 2.. ngn muka tersengeh2 aku ckp 'thanks cayang', best sgt2... mlm 2 jgk try 2.. n kemas2 botol2 2.. sok nak bawak g opis... hahahha.. mhl tau benda nie.. RM620.00.. Buat Suami tersayangku... Terima Kasih byk2 sbb bg apa yg sayang nak... I LOVE U SO MUCH...

22 March, 2010

Muhammad Adam Mikail b. Malek

Huh.. nie laa anak aku, muhammad adam mikail b malek.. sekarang aku masih lg berpantang.. tp masik terkenang2 lg saat kelahiran anak aku nie.. mane xnya.. aku kne warded pun sbb ade kencing manis.. sian kat hubby aku yg terpaksa EL jek tuk teman aku.. tkt aku terberanak ker.. aku masuk hospital pun sbb doc klinik kesihatan suh aku beranak 38minggu.. perkh.. aku nie xnak laa g hospital klu xsakit.. kne laa pegi jgk atas nasihat doc..

Aku stay kat sepital 2, 3hari jgk laa sementara nak tggu bersalin.. mula2 doc check, aku nyer dah bukak 3cm.. so doc suh tggu sakit jek.. aku pun oke laa.. doc suh aku byk berjln sbb bg bukaan 2 buka laa.. pas2 aku kne sakit mata yg teruk plak, tmbah lg batuk n sesema..

Masa 24hb februari 2, aku tgh tggu time hubby leh masuk, sbb hubby nak bwk mcD.. tetiba kul 10 lebih, nurse dtg ngn kusi roda.. dier ckp nak kne pegi labour room n suh aku berak.. tp aku xleh berak, dier masukkan ubat dlm bontot 2, trs laa aku sakit perot nak berak.. gile lame aku dok dlm toilet.. abes sume aku buang.. aku call hubby, ms 2 hubby baru balik umah, ckp aku nak bersalin, dier trs dtg.. aku nie lg laa kecut..

Sampai labour room aku doc check, ckp bukaan aku 2 3cm tp tebal lg.. dier nak pecahkan air ketumban aku.. pukul bp dier pecahkan air ketumban 2 aku xpasti sbb hubby aku xleh masuk ms 2..lepas dier dah pecah kan 2, perkh.. sakitnya perot aku nie, sakit sgt.. azab laa masa 2.. ms 2, doa mcm2, supaya permudahkan kelahiran anak aku nie.. pas2, nurse bg aku ubat tahan sakit, mamai laa aku.. tp ms 2 xsakit perot.. tetiba jek nurse dtg, masukkan ubat plak.. masa masukkan ubat 2 laa sakitnya.. seminit sekali.. masa 2, aku minx maaf ngn hubby.. nurse dtg sekali sekala jek.. nak tgk pale bby... aku redha jek masa 2.. sehingga laa pukul 6.30ptg.. ms 2 bermula laa perjuangan aku untuk melahirkan bby aku.. selama 45min aku teran, akhirnya 7.17mlm keluar laa bayi lelaki yang aku beri nama MUHAMMAD ADAM MIKAIL B MALEK... cinta aku bersama suami aku.. terima kasih wat hubby yang sentiasa meneman aku walaubagaimanapun keadaan aku.. love u...

25 January, 2010

Open 1cm...

Huh, baru laa ri nie dpt nak update blog.. setelah lame aku xupdate blog nie.. Ujung minggu lalu sepattnya aku balik ipoh.. turn tuk balik umah famili mentua.. hahha.. pk nie laa last aku balik kg sebelum aku bersalin.. tetapi.. ade benda yang terjadi... Jumaat lepas aku ade appointment checkup kat klinik kesihatan ngan minum air gula.. tetiba jek aku mengadu ngn misi tu, sbb bwh aku nie sakit n celah kangkang aku sakit.. dorang trs referkan ke doc 2.. doc 2 mcm xreti jek.. dier pun korek laa.. konon nya nak tgk bape cm dah bukak.. pas2 ckp blum lg.. tp dier suh refer ke hospital.. aku pun balik laa.. ingat, mls jgk nak g hospital.. tetiba jek, kuar darah.. meleh2.. perkh.. aku dah berdebar dah... tggu hubby balik.. hubby balik jek, aku trs laa ngadu.. hubby pun bwk laa aku ke hospital serdang..

Sampai jek kat hospital serdang, check jantung bby pki 1 alat 2.. sampai tertidur2 aku tunggu... last2 doc check lg.. nak tgk bp cm dah bukak... kat hospital pki alat... perkh.. sakit nak mampus.. serik laa aku... doc ckp dah buka 1cm.. aku pun terkejut.. disebabkan kandungan aku baru nak masuk 34 minggu.. dier bg aku injection matangkan paru2 bby n tahan sakit... cucuk kat bontot lak 2.. sakit sgt2.. sakit kejap jek la.. doc tkt bby aku nie kuar xcukup bulan.. 2 laa kne bg injection 2.. pas2, dok dlm 2, xd lak aku kne contraction 2 sgt.. cuma mengeras jek.. xd laa sakit.. tp masih kuar darah sekali ngn lendir.. aku tanya misi.. dier ckp 2 biasa, tanda2 kelahiran.. tp air, masih xkuar lg, blum lg tuk melahirkan.. aku nie redha jek laa klu bby nak kuar time nie... pengalaman dok dlm hospital bersalin nie, mcm2... tkt diwatnya.. last2 doc bg aku balik hari ahad ri 2 ngn MC 3hari... tp hubby suh aku MC sampai jumaat nie.. tgk laa mcm mane nnt.. hehhehe.. skrg nie aku stanby jek tuk kelahiran.. hoh.. harap2 bby aku lahir cukup bulan n normal.. harap2 sumenya selamat.. wpn skrg nie masih sakit lg... tp aku redha jek n byk berdoa.. amin...

p/s: kawan2 doakan kesihatan aku n bby oke....

17 January, 2010

Takutnya....

Ujung minggu nie.. sonok sgt.. nie gambar aku kuar ngan famili aku.. aku g umah atok aku kat kampung baru.. antar mknan n duitnya sekali.. dah lame xberposing.. hubby aku dok ambik gambar pemandangan yang nampak kat umah atok aku nie.. aku pun posing laa.. dah kata sume nak tgk gambar aku ngn perot yang besar.. hahha.. besar dah bby aku nie.. tggu ms nak kuar jek nie.. huh, xcited nak tgk muke n keadaan my bby.. hahah.. nie pun dah kuat menendang.. huh.. penat gak aku dwatnya..
Hari sabtu 2, mama ajak g ambik hp adik kat kedai, antar waranty.. mcm biasa laa.. aku pg umah atok n ambik kasut abah.. aku g umah atok n ambik kasut abah dulu kat kampung baru.. pas2 aku trs pg ambik hp adik kat careforre wangsa maju.. pas2 hubby ckp, kat careforre 2 bosan.. aku pun g laa jusco setiawangsa.. jusco 2, jusco baru.. jln2 beli syampo, lotion n bby bath tuk bby aku.. abes gak laa duit ms 2.. haha.. dah hubby ckp nak beli.. aku suke laa.. ingat nak beli bju lg.. tp cukup laa pe yg ade 2 dl... nnt baru beli lg.. bile bby dah kuar laa.. hoho.. balik dari JJ 2, aku g umah mak ngah lak.. nak tgk si kembar.. wakakak... anak sedara kembar aku laa.. saje nak tgk kembar..
Hari ahad lak.. aku melepak kat umah.. mama aku masak nasi ayam lak.. tp aku balik umah dulu, kemas umah.. dah xlarat nie.. sib baik laa hubby tolong aku... kemas umah.. skrg nie dier laa byk jg aku.. mlm td aku xleh nak tido.. aku sakit perot laa.. kejang kaki laa... pas2 sesak nakfas.. nie pun aku dah rimas dah.. xleh nak bernafas sgt.. huh, mengah sgt.. keje2 kat opis nie nak kne setle kan sebelum aku cuti panjang.. minx2 laa aku dpt setle kan sume keje2 aku.. perot semakin besar n aku pun dah xberapa larat tuk wat sume keje.. sape laa nak tolong aku nie...

10 January, 2010

Jalan-Jalan ngn Famili Ku...

Hari sabtu baru2 nie, plan ngn hubby nak kuar, tgk wayang.. pas2 singgah umah mama jap sbb nak antar laptop.. adik nak pki.. so, aku nie serba salah jadinya..terpaksa laa ajak famili aku.. konon2nya aku nak ajak2 ayam.. after that, dorang nak ikot... aku nak pg beli sarung tangan bby.. sbb aku cuci bju bby.. tp terhilangkan sarung tgnnya 1 belah.. so, sedih laa aku.. rupa2nya terselit kat bju2 yg lain.. wahahah.. sonok laa.. tp dpt jgk sarung tangan n kaki baru.. 4 pasang aku beli ri 2.. ingat nak pau hubby.. ingat nak jln2 jgk tgk stroller.. saje2.. kat JJ wangsa maju, byk gile stroller jenama Sweet Cheery.. Hubby aku suke sgt ngn jenama 2.. last2 buntang mata tgk stroller byk gile... xthu nak pilih mana 1.. sume cantik2.. ade laayg hubby suke.. harganya pun cantik, 4rat lebih... nak beli.. tetiba mama n abah tgk benda atas nie.. sitter bby dlm kete nie n stroller.. mama n abah nak belikan stoller.. terkejut den.. aku kata, dr nak beli stoller, bek laa beli sitter nie.. senang aku nak bwk.. nnt dah besar sikit, leh laa beli stroller 2.. last2.. mama belikan sitter bby nie.. SCR7.. Harga RM239... kat JJ Wangsa Maju.. mama byr jgk laa srung tangan bby nie sekali.. hahah.. xkuar duit aku ms 2.. mmg ingat nak bli.. tp xthu bile nak membelinya.. THANKS MAMA N ABAH...

Hubby lak mengabihkan duitnya membeli aquarium.. nak bela ikan gapi katanya.. sbbnya tertgk kat carefore wangsa maju.. asalnya nak pegi antar warannty HP adik aku 2.. pas2 merayap2 tertgk laa tempat ikan.. last2 hubby aku beli.. beli aquarium satu set ngn pam laa, lampu nyer laa.. abes jgk laa RM80.. xpe laa.. jnji hubby suke... aku pun suke tgk ikan nie.. bia laa hubby melayan... mls aku, ngn perot yg semakin berkembang mekar nie... hohoho....

P/S: Nie laa rupe nya yang mama belikan untuk cucunya.. katanya nak beli katil.. tp ltk kat umah dier laa, sbb anak aku nnt, mama yg jaga.. senang sikit.. xcaya aku dok umah org nie, mane laa tahu, kes2 dera n buli nie.. umah mama lg senang, dah tentu2 cucu dier.. yg paling penting, duit xbyk kuar... hahahha....

07 January, 2010

Rumah Baru Kami....

Nie laa umah yg bakal aku n hubby diami selamanya.. bestnya ade umah nie dah siap.. tgh tggu CF kot.. lambat betul siapnya.. Aku n Hubby selalu g tgk umah nie.. sampai jatuh dalam lubang kat depan umah 2.. sian hubby aku.. Lens camera ngah lak rosak.. sowey ngah... tkt ngah marah.. Nnt kami ganti yea.. lambat sikit laa.. sbb menguruskan umah nie.. tgh sarat2 nie lak umah nak kne pindah umah.. nampak gayanya famili hubby kne laa tolong.. sbb adik beradik hubby nie sume lelaki.. hahahha... mintak tolong yea ngah n long.... kasihankan laa adik ipar mu nie.. hahahahah..

Hubby xsabar2 nak pindah dah nie.. Die call BBN, tanya umah 2 bile leh masuk.. punyer laa excited, bile dgr mungkin akhir bulan nie dpt kunci.. hohoho.. sonoknya.. balik ipoh bulan nie nak pg beli barang2 elektrik tuk umah kami 2.. wehooo... Famili mentua pun nak dtg raya cina nie, sbb nak tolong pindah umah dan baca yasin dirumah baru kami..

Bulan 3 lak aku nak beranak.. time2 mcm nie lak aku nak kne pindah umah n kemaskan umah.. xpe laa.. janji ade hubby aku.. hubby aku yg kuat... 'kuat ker?' hohoho.. jgn jatuh lg yea yang.. nnt syg masakkan sedap2 wat cyg k, walaupun xsedap n xseberapa.. Love u...