Usia Perkahwinan Kami

ConnectedMoms.com Ticker

15 February, 2011

Adam Berjalan

video


video

Cuti Semlm takder wat pe.. Melayan adam di rumah.. pagi bawak adam pegi pasar, org perak ckp 'market'... Hoh.. biasa laa dier tgk ikan2 2 tergamam laa.. nak pegang ikan2 kat pasar 2.. pas2 pegi bekfast n trs balik umah... tugas en suami menyiang ikan2 yang dibeli tuk stok seminggu.. hehehe...

Semlm bosan dok umah n sian kat adam yg dah keboringan kan.. so, en suami ajak laa g dataran nilai.. nak bwk adam pegi main.. perkh.. penat 2 melayan dier.. ade lak org main bola kat situ, asyik nak pegi main bola jgk laa.. tp sib en suami aku rajin melayan.. sampai berpeloh2 en suami.. bia kan dier... terbako laa lemak2 dier 2... hikhik... so, klu nak tgk adam berjln.. click play jek kat pic 2 yea...

p/s: ada, tgh gile berjln.. hikhik...

07 February, 2011

Dalam Hati... =)

Hoh, seminggu dah aku xupdate blog nie.. mcm mane ek... biasa laa.. aku keje kompani cine.. so cuti byk laa bile time raya dorang.. huh.. tp kompani aku keje nie syiok.. dpt angpau.. wpun xbyk tp dpt laa jgk kan.. Cine nie klu keje ngn dier, dier sayang kite.. tp keje ekelok laa.. jgn laa asyik nak ngulo n tido jek.. 2 kompom laa bos marah... keje kat sini mmg belambak since bos xd pun aku mmg byk keje.. sib baik laa bos aku nie baik.. mudah2an laa..

Minggu lepas aku keje senin jek.. supe mcm xkeje jek, mud cuti laa katakan... hehehhe.. selasa 2 hari wilayah.. then rabu 2 aku n 1opis kne apply cuti.. 2 yg direct 1minggu... hehehhe.. biasa laa... sape nak keje balik pas cuti kan, setkt keje 1 hari.. baik laa cuti terus.. hehehe... oke laa 2.. dpt laa aku ngabihkan masa ngn anak aku 2.. heheh.. seminggu ade ngn dier.. sonok sgt...

Aku balik kg hari rabu ptg.. leh lak en suami ku itu nak g idupkan lesen.. lesen dah mampus.. punyer laa lame tggu.. sambil 2 aku n en suami pun byo laa bil air.. dah lame tertunggak.. wpun sikit.. tp biasa laaa.. mesti kne byo gak.. kang dah sampai surat merah lagi laa payah.. byo jek laa.. 3 bln xbyo rasenya.. heheheh... nie dah byar k.. dun wori.. bln nie aku mcm xdok umah... minggu lepas dok umah mama.. sampai laa ri selasa.. selasa petang 2 aku dah balik nilai nak bersiap balik kg plak.. minggu nie en suami ku g kursus kat cameron selama seminggu.. aku stay umah mak aku laa.. sbb susah, skrg nie adam mcm dh byk songeh.. xleh nak tglkan dier sorang2.. so aku kne dok umah mama jgk.. sbb sane ramai org leh tgk kan adam... bkn laa tkt dok umah sorang2.. tp nak hendle adam sorang2 susah.. adam lak, klu aku mandi, dier nangis.. 2 yg mls 2.. so better aku dok umah mama.. heheh.. so bil air n letrik bln nie kurang laa.. dah aku xd umah.. dok ngabihkan bil mama laaa.. hehehe.. xpe laaa.. nak wat mcm mane..

My New Stuff lak.. heheh.. 1st time bwk balik kg.. tp sebelum 2 dah merayap dah ke melaka.. kawan en suami kawen.. pas2 bwk balik kg.. dah laa kne servis time 1000km.. nie xservis lagi.. biasa laa cine cuti.. Hari nie aku akan cube jgk laa nak servis.. klu x, mati aku nie.. dah laa en suami takde.. patah kaki laa.. mcm mane nie nak wat keje sorang2.. klu en suami xd nie.. mmg xleh laa.. bergantung pada en suami aku nie.. cepat2 laa abes minggu nie.. dpt laa aku bersama ngn en suami lg.. busan da nie..

Balik kg ri 2, asyik merayap jek.. balik kg kampar.. kebetulan lak opah sedara 2 wat kenduri.. dah laa xbyk bju cantik2.. pki je laa bju apa ade.. tshirt jek.. dah g mkn jek.. oke laa 2.. hehehhe... pas2 aku sefamili pg telok batik lak.. bwk adam pg mandi laut.. itam dah anak aku nie.. dah laa itam.. bertambah laa itam.. hehehhe.. pasnie kne berkurung jek dlm umah.. hehehhe.. bg putih balik.. hehehhe.. xpe laa.. jnji aku heppi, en suami heppi, anak aku heppi, keluarga aku heppi n keluarga mentua aku heppi.. jnji aku dpt laa membahagiakan seluruh keluarga aku.. ri 2 pun adam dpt jumpa makngah n pakngah dier kejap jek.. jumpa maklong n paklong pun kejap jek.. sib laa anak aku nie suke ngn sume org... Insyaallah laa.. ingat nak celebrate besday adam kat kg.. tgk laa keadaan mcm mane.. klu kewangan mengizin kan, aku, en suami n adam sampai laa ke kg... tggu kitorang ek makngah n pakngah....

Minggu nie stat keje ngn penoh semangat.. nak siapkan keje cepat2.. ri nie nak pegi servis kete.. mudah2an perjlnan idup ri nie berjln lancar.. Amin...

P/S: xd gambo laa nak upload.. sbb xambik byk gambo pon.. hehhehe