Usia Perkahwinan Kami

ConnectedMoms.com Ticker

19 December, 2010

Bicycle Adam

Hari sabtu lepas dah petang aku, en suami dan adam kuar.. tujuannya tuk mkn sbb kat umah stok mknan dah xd.. pegi laa Giant Nilai tuk mkn.. makan kat Ayam Penyet Api.. leh tahan laa sedapnya.. sampai sengkak laa perot laki bini nie.. pas mkn 2 masuk laa dlm Giant jap sbb nak beli adiah anak bos en suami sbb cadangnya nak g besday party mlm 2.. 2 laa yg xkuar.. so aku ngn en suami pun beria laa pegi beli adiah 2.. pas2 en suami ajak beli basikal adam.. Kat Giant 2 mhl.. so kitorang dah lame survey dah.. yg murah 2 kat kedai cina kat dengkil.. sbb setiap kali kuar mesti tgk basikal adam.. mahal gile laaa.. dah laa masalah kewangan melantun2.. huhuh.. sbb masalah kewangan jgk laa yg wat aku rase bersalah sbb xdpt nak g wedding exhousemate nie.. adus... mls laa nak pk.. sbb wat rese sedih jek... pas2 aku n en suami g laa ke dengkil 2.. ingat nak bertanya jek.. last2 terbeli sbb murah gile.. bile ditawar2.. dpt rm90. Murahkan... 2 yg kami rembat 2... pasal anak, masalah kewangan nie ditolak tepi.. waduh.. waduh.. xpe la.. Demi adam.. aku n en suami sangup wat apa saje... klu org dah alami, dier akan tahu apa yg aku rase... tp xpe laa.. nak wat mcm mane... pas beli beskal 2 kami pun balik laa umah bersiap tuk pegi besday party 2.. sempat laaa bwk adam jenjln ngn beskal baru dier nie.. heheh.. syok jgk... heheheh.. melayan anak main beskal... At last, aku ngn en suami xjd nak pegi umah bos en suami 2 sbb xd member katanya.. so aku ngn en suami bersama adam pegi alamanda membeli belah... melekat jgk laa brg adam.. heheheh.. Anak.. Anak... Kopak duit ummi ngn abah nie...


Adam masa kat kedai Basikal.. Tggu abah lame sgt tanya psl basikal abah.. adam dah kebosanan...

Hari Ahad plak, aku ade jemputan kawen kat umah mama.. kwn mama ajak.. anak2 dier 2 kwn2 aku jgk... aku laa jgk sbb dah bg kad kan.. tp adiah xbwk.. just bg wit jek laa.. En suami aku nie ade treasure hunt kat putrajaya.. Mula dier call ckp xdpt nak pg.. sbb lmbat abes.. last2.. dier call ckp otw nak balik dah.. huh, aku pun dengan pantas siap laa.. sbb mama dah bebel2.. suh cepat.. aku nie.. kelam kabut.. mane dan jek laa..

Pas2 pegi kenduri kawin 2, adik ajak lak pegi tesco extra baru kat semban 2.. mulanya mls nak pegi sbb aku nie kan ade masalah kewangan pas2 tambah lg yg en suami nie penat sbb baru balik dr treasure hunt.. last2 en suami kata boleh jek.. so pas balik 2, terus laa kami g semban 2 (kat opis lame aku nie)
Ummi n Adam depan farmasi kat tesco extra.. sume tgk adam ngn basikal.. hehehheh..

Ummi n Adam

Adam excited nie..

Sibuk tgk tokwan ngn wan dier.. hehehhe

3 comments:

Natasha Norddin said...

salam boleh tahu alamat kedai basikal ni.. landmark pun ok..

shaheeda said...

awak, bole bgtau kat mana kedai basikal ni, hehe.. takde full address, landmark apa2 pon ok, hihi

RADDIAHTUL NUR said...

sorry.. tak perasan komen.. coz dah lame plak tak bukak blog nie.. basikal nie beli kat dengkil.. alamat tue xsure la...