Usia Perkahwinan Kami

ConnectedMoms.com Ticker

23 August, 2011

Perihal Bonus...

Nak cerita pun payah.. raya tahun nie pun worse jugak.. pk dah keje kat tempat baru dpt laa merasa dpt gaji ngn bonus kan.. nak dijadikan cerita... mcm2 cerita aku dgr kat opis nie.. huh.. biasa laaa.. blog nie laa jadi mangsa tempat aku bercerita..

Sebabkan aku nak balik awal bulan puasa nie jadi issue.. sebab aku nie bukan selalu pun balik awal.. aku kene tunggu incik suami sampai.. die sampai opis aku pun paling kopak kul 5.25pm.. so ade effect x? cuma semalam aku nie ade janji nak berbuka dengan kengkawan opis lame.. so aku mcm rushing.. kenapa laa dorang nie xpaham kan.. 2 laa kan.. klu bukan sebangsa, mcm nie laaa.. kata 1 malaysia.. sgt laa 1 malaysia nya.. xd makna 1 malaysia nie...

Nak dijadikan cite opis aku dpt client yg fassy.. so aku dah kira.. tp org site kira lain.. ade kurang dgn apa aku kira.. so aku nie tanya org site.. dorang ckp kurang, tah sape yg gtau boss.. boss pun naik hangin.. die marah aku pas2 ckp nak tahan gaji ngn bonus.. aku nak ckp apa? aku diam jek laa.. tetiba ptg aku nak balik awal kne marah jugak.. sgt laa sedih... sampai menangis2 aku.. apa leh wat kan.. kul5.30 sharp aku chow laaa... sbb dah rushing nak ambik adam pastue nak ambik incik suami.. sedih jek.. sampai tetap lewat.. lepas buka.. hayoo.. sgt sedih wei nak cite hal nie.. tp aku terima laa qada n qadarnya nie.. apa aku leh wat berdoa je laa mane tahu Tuhan akan membalas segala perbuatannya.. Sungguh xprofesional n macam budak2 laa.. sekarang dok sini makin ketat undang2nya.. opis org lain pun xd laa mcm nie kot.. entah bidang apa yg sesuai ngn aku nie.. mcm nak jadi lecturer plak.. lg senang kan.. nak buat biz pun ade gak, tp xthu nak wat biz apa..

Nasib baik laa incik hubby aku nie dpt bonus 1/2 bulan.. dpt laa aku ngn hubby bernafas sikit.. mcm2 nak dipikirkannya.. huwaaa.... sekarang sesi mencari keje baru.. apa leh wat.. xsesuai laa keje sini.. xpe.. selagi xdpt keje.. aku stay jek disini k.. mudah2an semuanya termakbul laaa.. alhamdulillah...

"Ya Allah.. Kau bantu laa hamba mu yang lemah nie.. Kau berilah aku petunjuk dan sedikit cahaya kepada aku.. Kau murahkan rezeki aku sekeluarga.. Aku bersyukur dengan rezeki-Mu.. Aku terima Qada' dan Qadar yg telah Kau tentukan untuk aku" Ameennn...

3 comments:

(^__^) miza muhd said...

sabar k.atul...:) usaha lagi.

mock said...

peace

RADDIAHTUL NUR said...

i'm alwaz wan to be the 'sabar' person until i'll get new job... tengkiu